Vereniging
JOL-Bergerhof

Algemene informatie

De JOL is voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar (kinderen die voor de zomervakantie in groep 8 zaten)

Geef uw kind voor het bouwen van de hutten een hamer mee voorzien van zijn of haar naam en bij het versieren/schilderen van de bouwwerken is een kwast nodig, ook voorzien van naam. Houd er daarnaast rekening mee dat (waardevolle) spullen op/tijdens de Jol kwijt kunnen raken of beschadigen.

Komt uw kind op de fiets, zorg dan voor een duidelijk herkenbare sleutelhanger, want de fietssleutels worden in een grote bak bewaard voor de kinderen.

Vrijwilligers

Het hele jaar rond zijn de vrijwilligers van de JOL bezig met de voorbereiding/uitvoering/evaluatie van de JOL. Er zijn regelmatig bijeenkomsten en verschillende commissies die zich bezig houden met bepaalde onderdelen van deze 2 weken in de zomervakantie. Niet alle vrijwilligers staan op de groepen; zo wordt er achter de schermen ook hard gewerkt aan het opbouwen van het terrein, boodschappen doen, het koken voor de vrijwilligers, sponsoren werven etc. Iedere JOL-ochtend starten we met een vergadering om het programma en belangrijke punten door te nemen en eindigen we met een evaluatie van de dag.

Mocht je zin hebben om je voor of achter de schermen in te zetten voor de JOL en je bent 18 jaar of ouder, neem dan contact met ons op!  Van alle vrijwilligers vragen wij een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit wordt geregeld door de JOL en is gratis.

Houd er rekening mee dat we geen pedagogisch medewerkers zijn, maar vrijwilligers. We proberen uw kind een leuke tijd te bezorgen, maar verwachten wel een stukje zelfstandigheid van de kinderen omdat wij niet de begeleiding kunnen bieden die u misschien van een KDV/TSO/BSO verwacht.

Sinds 1949 worden er gedurende de laatste 2 weken van de zomervakantie JOL projecten georganiseerd voor kinderen. De projecten worden ondersteund door Stichting Vakantiebesteding Alkmaar (SVA) Voor meer informatie kunt u naar www.jolalkmaar.nl

Kleding

Stevige schoenen waar niet gemakkelijk spijkers doorheen gaan. Met het mooie weer zijn kinderen geneigd om slippers of sandalen aan te trekken, maar een ongeluk zit in een klein hoekje, daarom adviseren wij om uw kinderen goede schoenen aan te laten trekken.

Kleding die vies mag worden en stuk kan gaan; de kinderen zijn uiteraard druk aan het bouwen, verven en aan het kliederen met water. Soms is het erg warm tijdens de JOL, denk dan ook aan het insmeren van uw kind met zonnebrand. Check het weerbericht iedere JOL-dag om te kijken of er ook regenkleding -laarzen meegegeven moeten worden. 

Inschrijving

Bij het inschrijven van uw kind vragen we u om aan te geven of hij/zij zelf naar huis mag gaan. Ook vragen we naar allergieën en andere bijzonderheden. Het is belangrijk dat u alles vermeldt wat invloed zou kunnen hebben op een goed verloop van de dag.